sreda, 15. november 2017

Ime: Abuh
Pivovarna: Lizina Varilnica Piva, Vurberk

Stil piva: Jantarni ale
Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: steklenica - točeno

Ocena: 3,6 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Kdo ali kaj je abuh? V Lizini Varilnici Piva pravijo, da je to kralj med pticami, ki se ga vidi le na štajerskem koncu, kajti drugod je to jastreb. Lahko pa je abuh tudi zelo pijan človek. No, tretja opcija pa je najboljša, kajti Abuh je tudi jantarni ale iz prej omenjene štajerske mini pivovarne.

Motno telo umazane in temne bakreno-rjave barve zaznamuje Abuha, izgled pa dopolni srednje velika bež glava. V nosu se nam mešajo prijetne, karamelno-piškotne arome na eni strani, ter blažji sadni hmeljni dih na drugi - kombinacija pa je odlična. V prvem požirku spoznamo sladno stran piva z nežnim piškotnim, sladkim občutkom, konec pa pripade srednji hmeljni grenkobi, ki se nadaljuje še v daljši pookus.

S svojo žametno teksturo Abuh kar poleti po grlu navzdol. V aromi bo navdušil s svojim biskvitnim značajem, v okusu pa bo zaigral nekoliko bolj po notah ljubiteljev grenkobe. Definitivno en zelo simpatičen ptiček.
Kje še ga najdem?
  • Huda Liza (Vurberk)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.