nedelja, 19. november 2017

Ime: Who Cares Editions Strup
Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg

Stil piva: Svetli ležak
Vsebnost alkohola: 4,9%
Na voljo: pločevinka

Ocena: 2,4 / 5 → no ja, pitno
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/15 - OKUS: 6/15 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 5/10)

V naši najbolj poznani pivovarni so pred kratkim začeli v pločevinke polniti kar strup. No v bistvu, moramo biti bolj natančni, gre za Strup - pivo tipa ležak, ki so ga za 20. obletnico delovanja zvarili za svoje prijatelje iz skupine Dežurni Krivci.

Kristalno jasen ležak blede zlate barve se iz pločevinke natoči z zelo veliko, milnato glavo bele barve. Nežna sadna aroma se počasi priplazi z notami jabolk in breskev, v ozadju pa seveda prepoznamo tipično kruhasto-kvasasto ležakovo osnovo. Okus sledi - rahla sadna sladkoba v začetku, ki sicer postane kasneje kar precej bolj zaznavna. V ozadju jo spremljajo kruhaste note sladu, za zaključek pa poskrbi še lahkotna hmeljna grenkoba, ki se nadaljuje še v pookus.

Ležak lahkotnejšega telesa, po večini značilnosti tipičen, a z nekoliko bolj izrazitim in zaznavnim sadnim občutkom - tako v aromi s svojimi dišečimi notami, kot tudi v okusu s svojo sladkobo, ki je mogoče celo rahlo preveč prisotna (vsaj na trenutke).
Kje še ga najdem?
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • za Popen't Pivoteka (Ljubljana)
  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.