sobota, 04. november 2017

Ime: Svetli Lager
Pivovarna: Frizi Beer Kraft Pivovarna, Ptuj

Stil piva: Svetli ležak
Vsebnost alkohola: 4,3%
Na voljo: točeno

Ocena: 2,3 / 5 → no ja, pitno
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/15 - OKUS: 7/15 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 4/10)

Svetli ležak Frizi izvira iz pivovarsko netipičnih krajev, kajti pivovarna Frizi se nahaja sredi haloških gričev, sicer bolj poznanih po svojem vinu. Mogoče pa ta "haloški posebnež" vsaj nekoliko spremeni to zgodbo.

Frizijevo sveto je skorajda popolnoma jasne zlate barve, izgled tipičnega svetlega ležaka pa dopolni puhasta bela glava. Rahla kruhasta aroma se zelo sramežljivo skriva, družbo pa ji v tej zadržanosti dela blaga travna nota. Lahkotnemu telesu umanjka nekoliko mehurčkov za tisto pravo svežino, rahlo kruhasto sladkobo sladu pa prevzame srednja hmeljna grenkoba, ki še dolgo časa postoji.

Svetli ležak, s tistim domačim kruhastim karakterjem, ki smo ga vajeni od gostilniških pivovarn. Brez kakšnih posebnosti, sicer nekoliko vodenega telesa, a preprosto steče. Predvsem za ljubitelje starih klasik, ki bi poskusili nekaj v malo drugačni luči.
Kje še ga najdem?
  • Makro Beer Fest (Maribor)
  • Kavarna Bodi (Ptuj)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.