petek, 03. november 2017

Ime: Kislica
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: Kisli ale
Vsebnost alkohola: 9%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,6 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

V pivovarni Lobik so že večkrat v svojem dokaj kratkem delovanju načrtno zavili v kisle vode piva. S tem zvarkom, ki je bil na pipi na Makro Beer Festu pa so ustvarili eno nekoliko bolj konkretnejšo kislico za tiste prave ljubitelje.

Motno pivo jantarno-oranžne barve se v kozarcu pokrije pod zelo majhno in ne ravno obstojno belo glavo, ki za sabo pusti le tanek pokrovček. Aroma je.... kisla. Konkretne kiselkaste note, ki bi spomnile na skisano vino, polito v stari vinski kleti. Tudi v okusu nas pričaka izrazit kiselkasti okus, ki ga na koncu nekoliko oplemeniti še tisti značilni, rahlo usnjeni "funky" karakter, ki kar precej podraži še na grenko stran. Seveda, potem ko nam kislina usta kar lepo potegne skupaj.

Konkretna kislica lahkotnejšega telesa, pri kateri višje stopnje alkohola sploh ni zaznati. Po pričakovanjih ne bo po meri velike večine pivopivcev, bo pa brez dvoma zaigrala na prave note pri ljubiteljih kislih piv, še posebej pa se bo s svojo svežino izkazala v bolj poletnih temperaturah.
Kje še ga najdem?
  • Makro Beer Fest (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.