sobota, 11. november 2017

Ime: Foxy Lady
Pivovarna: Green Gold Brewing, Šempeter v Savinjski dolini

Stil piva: APA
Vsebnost alkohola: 5,5%
Na voljo: točeno

Ocena: 2,7 / 5 → saj je kar v redu
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 9/15 - OKUS: 8/15 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 5/10)

Prikupna dekleta imajo očitno rada hmelj, kajti ta Foxy Lady iz Green Gold Brewing se kar kopa v njem. Gre namreč za svetli ale zvarjen z eno samo vrsto sladu, kot tudi z eno samo sorto svežega hmelja, ki mu da poseben čar - v tem primeru je to novi Styrian Fox.

Izpod tanjše bele glave, ki kmalu pobegne in razkrije motno zlato telo, prihaja zelo sramežljiva aroma, v kateri se pomešajo sveže travnate note hmelja z bolj sladkimi toni hrušk, jagod in jabolk. V okusu nas najprej pojavi rahla sadna sladkoba, ki spomni na lubenico, nato pa se seznanimo še z nežnejšo grenkobo, ki proti koncu kmalu pridobi na travnati ostrini. Hmeljni karakter pa s svojim precej ostrim zeliščnim občutkom pride še bolj do izraza v pookusu.

Za mično gospodično Foxy Lady tako ne moremo reči, da ravno navduši. S lahko prepoznavnim travnato-zeliščnim hmeljnim občutkom seveda pokaže svoj svež trgatveni značaj. Na drugi strani pa jo kar precej zmanjka na telesu, ki je precej zvodenelo. Pitno, a to je tudi to.
Kje še ga najdem?
  • Makro Beer Fest (Maribor)
  • Sir William's Pub (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.