nedelja, 12. november 2017

Ime: Malinin Pšenični Ale
Pivovarna: Frizi Beer Kraft Pivovarna, Ptuj

Stil piva: Sadno pivo
Vsebnost alkohola: 4,5%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,4 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Pri pivovarni Frizi so se za mariborski Makro Beer Fest malo poigrali s sadjem. In sicer so v pšenično pivo dodali še maline, nastala pa je ta mešanica.

Motno pivo, umazane jantarno-oranžne barve se ponaša s prijetno in kar izrazito sadno aromo malinovega sirupa (domačega malinovca), ki jo v ozadju dopolni še blag senen, sladni piš. Pod tanko in neobstojno penasto belo glavo se skriva srednje lahkotno telo, ki ga v okusu ošvrkne zelo mila sadna sladkoba, ki je kar nekoliko porinjena v ozadje. Veliko bolj pa pivo zaznamuje rahlo grenkoben začinjen okus, ki smo ga vajeni iz pšeničnih piv. Ta začinjeni občutek pa se v pookusu nadaljuje še nekaj časa.

Simpatično pivo, ki pokaže tako svojo pšenično stran (predvsem v okusu z začimbami), kot tudi malinov karakter, čeprav le-ta v aromi na žalost malo prehitro izvodeni.
Kje še ga najdem?
  • Makro Beer Fest (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.