ponedeljek, 13. november 2017

Ime: New Z. Ale
Pivovarna: Pivovarna Hopster, Podgrad

Stil piva: APA
Vsebnost alkohola: 6%
Na voljo: točeno - steklenica

Ocena: 3,8 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Hopsterji so za pokušino na odličnem mariborskem Makro Beer Festu pripravili tudi nov zvarek stila APA, ki pa so ga tokrat namesto z ameriškim začinili z novozelandskim hmeljem.

Novozelandec ima le za malenkost motno jantarno obarvano telo, pokrit pa je z večjo in počasi begajočo umazano belo glavo. Zapelje nas val tropskega sadja, med katerimi prevladujejo agrumi z borovci v ozadju, čeprav je aroma vseeno malo sramežljiva. Srednje prisotna hmeljna grenkoba počasi objame naše brbončice, spodbode pa jih še prijeten citrusni priokus. Kasnej se razvije kar prijetna sadna sladkoba, ki pusti svojo sled še v pookusu.

Hopster, ki se je potepal po Novi Zelandiji, se tako izkaže kot nekompliciran pale ale, lahkotnejšega telesa in preproste pitnosti. Brez dvoma pa navduši s svojo svežo in osvežilno, citrusno obarvano grenkobico.
Cena: 2,60€ (0,5l, steklenica) - Pivoljub (Ljubljana)

Kje še ga najdem?
  • Makro Beer Fest (Maribor)
  • Pivo & Burger Fest (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.