ponedeljek, 20. november 2017

Ime: Nobody - Jaffa Black IPA
Pivovarna: Pivovarna Mister, Domžale

Stil piva: Temni IPA
Vsebnost alkohola: 4,8%
Na voljo: točeno

Ocena: 4,3 / 5 → vrhunsko pivce
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 13/15 - OKUS: 13/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 9/10)

Mister Nobody, zvarek, ki bo pogosto menjal svoje preobleke in stile, se je na jesenskem Pivo & Burger Festu pojavil v novi preobleki, a le za kratek čas, mogoče le za to priložnost. Pivovar je namreč zvaril sadno usmerjeni temni IPA, a z lahkotnejšo, nižjo stopnjo alkohola.   

Jaffica je skorajda popolnoma črne barve, na vrhu pa ima poveznjeno srednje veliko glavo bež barve, ki počasi izginja. Izrazita hmeljna aroma je resnično vabljiva, še nekoliko bolj zato, ker se v ozadju skriva še nežen a prijeten čokoladni piš, ki skupaj s tropskim sadjem in agrumi ustvari odlično kombinacijo. V okusu prevladuje zmerna hmeljna grenkoba, poseben čar (in tudi razlog za ime) pa ji tu doda še všečen pomarančni priokus. V trajajočen pookusu pa za bonus še nekoliko spomni na kombinacijo češenj in temne čokolade. 

Pivo izjemne aromatike in polnega okusa, ki skupaj z nižjo stopnjo preprosto navduši. V sebi skriva tako sadne kot tudi blage čokoladne priokuse, po grlu pa spolzi s prijetno kremastim občutkom in pivca brez dvoma pusti željnega še enega kozarca.
Cena: 4,00€ (0,33l, steklenica) - Pivo & Burger Fest (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.