sobota, 25. november 2017

Ime: Kosmatinko
Pivovarna: Lizina Varilnica Piva, Vurberk

Stil piva: Stout
Vsebnost alkohola: 4,5%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3 / 5 → saj je kar v redu
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 8/15 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 5/10)

Pri Lizini Varilnici Piva pravijo, da je kosmatinko lahko zelo dlakava zverina, opažena samo na vurberških bregovih. Lahko pa je Kosmatinko tudi lahkotni stout iz njihove domače pivovarne. Kaj vam je bolj po volji, pa le sami presodite.

Vurberški kosmatinec je skoraj popolnoma črne barve, na vrhu kozarca pa kar nekaj časa posedi srednje velika bež glava. Pivo nas zapelje z nežnejšo sladno aromo, na čelu s čokoladnimi notami, ter rahlo bolj sramežljivimi oreščki in praženim dihom. Pražen značaj je bolj zaznaven že v prvem požirku, okus pa dopolni kar izrazita zeliščna grenkoba, ki tudi prevlada v pivu. Nežnejši praženi pookus pa na koncu še zelo dolgo pusti svoj odtis.

Kot obljubljeno, gre za stout lahkotnejšega telesa in ne-kremaste teksture, ki pa pivcu v okusu vseeno podari kar konkreten pražen občutek, ne skopari pa niti s svojo (zeliščno) grenkobo. Definitivno za ljubitelje bolj praženih okusov.
Kje še ga najdem?
  • Huda Liza (Vurberk)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.