petek, 17. november 2017

Thirsty River Caramel Pale Ale


Ime: Caramel Pale Ale
Pivovarna: Thirsty River Brewing, Bovec

Stil piva: APA
Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,4 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

Piva bovške pivovarne Thirsty River so prvo večjo predstavitev doživela na Metal Days v Tolminu. In če so že skorajda vsi obiskovalic bili oblečeni v temna oblačila, potem se spodobi, da je tudi pivo temnejše.

Že na prvi pogled namreč ta Pale Ale, ki se skriva pod manjšo bež glavo, zaradi svoje globoko rjave barve zelo izstopa, kar pa kot pravijo, ni bilo načrtno. Samo pivo pa sicer zaznamuje prijeten sadni karakter z breskvami na čelu, tako v aromi, kot tudi v precej nežnejši meri v okusu. Svoj značaj mu v aromi s piškotnimi in karamelnimi pridihi podari še slad, medtem ko v okusu nad sladno osnovo prevladuje lahkotnejša hmeljna grenkoba. Trajajoč pookus pa bo še kar nekaj časa spominjal na to pivce. 

Čeprav tokratna bovška izvedenka tega stila piva ni ravno v skladu s pivovarskimi smernicami, pa se pivo vseeno izkaže za prijetno in lahkotno pitno. Nekoliko bolj izrazit sladni karakter mu podari tisti bolj značilni angleški karakter, definitivno pa bo pivo orpavilo svojo primarno nalogo in pivca osvežilo.
Cena: 3,00€ (0,3l; točeno) - Metal Days (Tolmin)

Kje še ga najdem?
  • Thirsty River Brewing Taproom (Bovec)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar