petek, 17. november 2017

Ime: Caramel Pale Ale
Pivovarna: Thirsty River Brewing, Bovec

Stil piva: APA
Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,4 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

Piva bovške pivovarne Thirsty River so prvo večjo predstavitev doživela na Metal Days v Tolminu. In če so že skorajda vsi obiskovalic bili oblečeni v temna oblačila, potem se spodobi, da je tudi pivo temnejše.

Že na prvi pogled namreč ta Pale Ale, ki se skriva pod manjšo bež glavo, zaradi svoje globoko rjave barve zelo izstopa, kar pa kot pravijo, ni bilo načrtno. Samo pivo pa sicer zaznamuje prijeten sadni karakter z breskvami na čelu, tako v aromi, kot tudi v precej nežnejši meri v okusu. Svoj značaj mu v aromi s piškotnimi in karamelnimi pridihi podari še slad, medtem ko v okusu nad sladno osnovo prevladuje lahkotnejša hmeljna grenkoba. Trajajoč pookus pa bo še kar nekaj časa spominjal na to pivce. 

Čeprav tokratna bovška izvedenka tega stila piva ni ravno v skladu s pivovarskimi smernicami, pa se pivo vseeno izkaže za prijetno in lahkotno pitno. Nekoliko bolj izrazit sladni karakter mu podari tisti bolj značilni angleški karakter, definitivno pa bo pivo orpavilo svojo primarno nalogo in pivca osvežilo.
Cena: 3,00€ (0,3l; točeno) - Metal Days (Tolmin)

Kje še ga najdem?
  • Thirsty River Brewing Taproom (Bovec)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.