petek, 10. november 2017

Ime: Brezov Pir
Pivovarna: Pivovarna Vizir, Črnomelj

Stil piva: APA
Vsebnost alkohola: 5,3%
Na voljo: steklenica

Ocena: 2,7 / 5 → saj je kar v redu
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 9/15 - OKUS: 8/15 - TELO: 1/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

V neokrnjenih gozdovih Bele Krajine in Gorjancev rastejo breze iz katerih gospod Robert Bartol (www.brezov-sok.si) prideluje naraven in domač brezov sok. V sodelovanju z belokranjsko pivovarno Vizir pa so sedaj zvarili še poseben Brezov Pir, za katerega so namesto vode uporabili prav ta brezov sok.

Pivo ima zelo motno, zlato-oranžno sončno barvo, na vrhu pa sedi srednje velika in ne ravno obstojna bela puhasta glava. Aroma je zelo sveža, seneno-travnatega značaja s čisto blagim sadnim dihom hmelja v ozadju. Nekako spomni kar na sprehod po mokrem listju v gozdu. Je zelo lahkega, na trenutke nekoliko izvodenelega telesa, okus pa napove nekaj začetne sladkobe. Nadaljuje se s svežim travnato-lesenim grenkobnim značajem, ki je precej nežen a vseeno lepo zaznaven, na trenutke celo rahlo čajast.

Brezov Pir je zvarek lahkotnejših lastnosti in nežnejših okusov. Brezov sok pivu brez dvoma doda svoj lastni karakter, posledično tudi kar nekoliko bolj izvodenelo telo, in predvsem svežino. Malo drugačno pivo. 
Kje še ga najdem?
  • Pivarna (Maribor)
  • Čajarna Stari Most (Novo mesto)
  • Caffe Verona (Novo mesto)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.