petek, 25. december 2015

Ime: Winter Giant
Pivovarna: Pivovarna Carniola, Žirovnica
Stil piva: Pivo z začimbami
Vsebnost alkohola: 5,6%

Ocena: 4,1 / 5

Zimski velikan in gorenjske pivovarne Carniola bo poskrbel, da se bo še tako premraženi ljubitelj piva v teh hladnih in temnih nočeh pogrel v njegoven objemu. 

Velikan se pokaže s svojo rahlo motno bakreno rjavo barvo, kozarec pa bo za trenutek prekrila še zelo majhna pena umazane bele barve. Le kratek pogled stran in pene ni nikjer več. Aroma tega sezonskega piva nas očara že s prvim dihom. Zaznali bomo zelo prijetne in lahko zaznavne vonje janeža in cimeta, v ozadju pa se v strahu pred velikanom skriva še nekaj nežnih hmeljnih not. V okusu prednjačita sladkoba, ki vseeno ni pretirana, ter bogat občutek prisotnosti začimb. Le-te nas s svojo aromo in okusom v trenutku popeljejo na božične sejme. 

Polni okus pa na koncu poskuša uravnotežiti še rahel kiselkasti priokus hmelja, ki poskrbi, da je kljub bogatemu okusu pivo še vedno precej lahko pitno in nenasitno. Definitivno super alternativa kuhanemu vinu in punču v tem praznično-zimskem času. Velikan, ki se ga ni potrebno bati.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.