sobota, 17. oktober 2015

Ime: Wayne
Pivovarna: Tektonik Craft Brewery, Ljubljana
Stil piva: Angleški pale ale
Vsebnost alkohola: 5%

Ocena: 3,9 / 5

Wayne, eden izmed trojice premiernih zvarkov pivovarne Tektonik, je pivo zvarjeno v tradicionalnem angleškem stilu pale ale, narejenim s tremi sortami hmelja (Target, Northdown in Styrian Cardinal).

Odlikuje ga skoraj popolnoma jasna oranžno-jantarjeva barva in relativno velika bela penasta glava, ki je zelo stabilna in obstojna. Takoj po odprtju bomo zaznali nežen piš tropskega sadja, obogaten z notami blagih agrumov, v kozarcu pa se kasneje razvije lahko zaznavna in prevladujoča travnata aroma. V okusu, takoj po rahlo sladkem začetku, dominira zmerna hmeljna grenkoba, ki jo obogati še prisotnost travnatih in zeliščnih tonov. Celoto zaokroži trajajoč, a nežno grenkoben pookus, medtem ko poln okus in svež občutek dodata temu pivu še piko na i.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

VMenu

Zagotavlja Blogger.