četrtek, 30. april 2020

Lobik Tank Top


Ime: Tank Top
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: IPA

Vsebnost alkohola: 7%
Na voljo: točeno - pločevinka




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

S pivom Tank Top Lobiki dokazujejo, da niso le mojstri varjenja motnih, "juicy" NEIPA piv, ampak znajo prav tako dobro pripraviti tudi bolj klasične IPA izvedenke. In Tank Top je eden izmed teh, ki se zgledujejo po stilu varjenja zahodne obale ZDA, v sebi pa skriva hmelje amarillo, cascade in centennial.

Tankovski IPA je le malenkostno motnikave, zlato-jantarne barve, zakamufliran pa je z večjo in kar lepo trajajočo belo glavo. Sladki sadni toni, breskev v ospredju, prevladujejo v hmeljni aromi, pošteno izraziti in lahko zaznavni, sladki značaj pa spremlja še nekaj citrusnega pridiha grenivke. Srednje izrazna hmeljna grenkoba zavlada v požirku, še vedno pa dovolj do izraza ob njej prideat tudi sladkoba in smolnat značaj. V finišu je malenkostno poprastega karakterja, pookus pa kar lepo posladka na koncu.

Tank Top je Lobikov IPA lahkotnejšega telesa in bolj klasičnega grenkobno-sadnega značaja s kar opazno toplino alkohola, ki nekoliko pogreje po grlu. IPA za ljubitelje tega stila, še posebej za tiste, ki prisegajo na malo bolj konkretne zvarke.





  • Pivarna (Maribor)
  • Pub Gambrinus (Maribor)
  • Lajbah (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → klasičen, konkreten IPA, lepo piten in karakteren tako kot je treba
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar