četrtek, 28. maj 2020

Carniola Pale Ale

Pivo

Pale Ale

Pivovarna

Carniola Brewery - Žirovnica

Stil

APA

Alkohol

5,5%



Gorenjska pivovarna Carniola je v svojo osveženo ponudbo dodala tudi tipično kraft klasiko - pale ale. Pivo, ki odžeja in osveži, obenem pa prinese tudi tiste okuse, ki jih pivoljubci iščejo v kozarcu teh kar lepo nahmeljenih pivih. 

Carniolin simpatični Pale Ale je pošteno motnikavega telesa sončne zlato rumene barve, na vrhu kozarca pa sedi majhna, a zelo lepo kremasta in obstojna snežno bela glava. Aroma je po pričakovanju všečno izrazita s sadnimi hmeljnimi notami sladkega značaja, ki pa jih dopolnjujejo še travnati toni sveže pokošene trave. Zraven bi pa skorajda prisegli, da se prepozna še nekaj konopljastega duha. Okus se nadaljuje v tem stilu s solidno grenkobo, suho in kar lepo travnato. Dolg in kar solidno izrazit pookus pa zaključita to pivce.

Kozarec Pale Ale piva iz Carniole bo po grlu stekel s kar tipično preprostostjo pale ale piv, ob tem pa bo definitivno opravil svojo nalogo ter pivca odžejal in tudi osvežil. Seveda pa ponudi tudi veliko okusa in je točno tak kot se od njega pričakuje.



Kje naj ga iščem?


  • Carniola Taproom (Žirovnica)
  • Academia 2.0 (Radovljicaa)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → lahkotno piten, preprost a vseeno z dovolj značaja - po eni strani nič posebnega, a ravno zaradi tega zelo všečen

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar