torek, 12. november 2019

Bevog Who Cares Editions Beep


Ime: Who Cares Editions Beep
Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg

Stil piva: APA

Vsebnost alkohola: 5,3%
Na voljo: točeno - pločevinka



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Beep je eden izmed okostnjakov sedaj že zelo številne družine piv iz serije Who Cares Editions, ki jih Bevogovci tako radi ponudijo svojim pivcem. Tokrat so zvarili preprosti pale ale, ki pa so ga nato še dvakratno hladno hmeljili, da so dobili res pravi hmeljni značaj.

Velika in puhasta glava rumenkasto-bele barve kar precej dolgo postoji na vrhu zlato-rumenega in izjemno motnega telesa Beepa. V aromi ga zaznamuje sicer precej nežnejši in sramežljiv hmeljni značaj - rahel travnati pridih, nekaj nežnih agrumov, limonska trava in morda še kakšen sadež poleg njih. Tudi v okus Beep deluje dokaj blago in zadržano - lahkotno grenkoben značaj v spremljavi blagega poprastega občutka in nežno žgečkljivih citrusov le rahlo poboža po jeziku. Blag, a kar dolgotrajen pookus pa še kar nekaj časa pusti svojo sled.

Beep se izkaže kot zelo lahkoten in nežen pale ale. V njem je občutiti vse njegove priokuse in pridihe, ampak so le-ti resnično blagi. Je pa izjemno svežega in osvežilnega duha ter lahkotno piten tudi zaradi te svoje nežnosti.




  • Za Popen't Pivoteka (Ljubljana)
  • Dobra Poteza (Ljubljana)
  • Kavarna Bodi (Ptuj)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → izjemno preprost za piti, se mi zelo dopade, le želel bi si, da je malo bolj pogumen vsaj v aromi
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar