petek, 27. september 2019

Lobik Caning Line


Ime: Caning Line
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: APA

Vsebnost alkohola: 5,5%
Na voljo: točeno - pločevinka



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pivovarna Lobik iz Maribora, eni največjih (če ne celo največji) zagovornikov kraft piva v pločevinkah, so enega izmed svojih zvarkov poimenovali kar po liniji svoje pivovarne - Caning Line. Gre za očitno letos popularen DDH pale ale (double dry hop), po domače dvojno hladno hmeljeni zvarek, ki se bohoti s hmeljnim značajem.

Velika puhasta glava rumenkasto bele barve izredno dolgo poleži na vrhu motnega piva zlate obarvanosti. Ko se le-ta počasi začne izmikati, začnejo iz kozarca prodirati sadne hmeljne arome, ki jim vladajo agrumi (grenivka) in tudi sladki toni tropskega sadja. Zmerna grenkoba dodobra podraži po jeziku, proti koncu pa se pokaže tudi citrusni značaj. Finiš je precej bolj suh, nežnejši pookus pa le na kratko pusti svojo sled.

Caning Line je pale ale lahkotnejšega telesa, ki mu dvojno hladno hmeljenje podari res konkreten hmeljnati značaj. In tako ta Caning Line postane kar nekoliko bolj konkreten pale ale, ki bo kar pošteno napadel okuse pivopivcev.




  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Za Popen't Pivoteka (Ljubljana)
  • Craft Room (Ljubljana)
  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → zelo preprosto piten APA, ki pa ima ogromno značaja v sebi, a vseeno le-ta ni premočno izrazit - ravno prav ga je
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar