ponedeljek, 09. oktober 2017

Ime: Late Night Hopping
Pivovarna: Pivovarna Kralj, Dobrova

Stil piva: Dvojni IPA
Vsebnost alkohola: 7,5%
Na voljo: točeno - steklenica

Ocena: 3,8 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Dvojni IPA iz pivovarne Kralj je prikaz, kaj se zgodi, če pivovar sredi noči ne more spati in se smuka med fermentorji v pivovarni - nastane naprimer Late Night Hopping, pivo s poudarkom na okusu slada.

Že na prvi pogled ta Kraljevi IPA s svojo motno jantarno barvo izgleda izjemno mamjivo, izgled pa dopolni še zelo velika bela glava, ki kar počine na vrhu kozarca. Nežna sadna aroma, na čelu z breskvami, se počasi priplazi izpod glave, v ozadju pa sladne note s piškoti nadzorujejo dogajanje. V okusu sladni značaj uravnovesni zmerna grenkoba, ki ne pretirava, a je vseeno lepo izrazna. Ta občutek pa se nato nadaljuje še v krajši, a precej izrazit pookus.

Zelo prijetna doza sladno orientiranega dvojnega IPA piva v sebi skriva lepo zakrito alkoholno vsebnost, ki sicer malenkost pa le pogreje. Celotno gledano lastnosti skupaj naredijo to pivo karakterno nežnejše, a izjemno gladko in lahkotno pitno. Dvojno, a lepo prikrito.
Kje še ga najdem?
  • Pivomanija (Ajdovščina)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.