ponedeljek, 23. oktober 2017

Ime: Harvest IPA 2017
Pivovarna: HumanFish Brewery, Vrhnika

Stil piva: IPA (trgatveni)
Vsebnost alkohola:
Na voljo: točeno

Ocena: 2,9 / 5 → saj je kar v redu
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 8/15 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 5/10)

Tako kot že zadnjih pet let, so tudi letošnjo jesen v vrhniški pivovarni pripravili posebno, trgatveno verzijo svojega SIPA piva. Letos so v pivske kotle tako dodali sveže obran hmelj iz Rojnikove kmetije hmelja, ki je pivu dalo svoj značaj.

Izjemno motnikavo telo jantarno-bakrene barve se za krajši čas pokrije z manjšo in precej milnato peno rahlo umazano belega odtenka. Aroma je za tip piva kar nekoliko zadržana, a vseeno bomo v njej prepoznali značilen, svež vonj, ki najprej spomni na žvečilne gumije, nato pa še na bombone. V okusu je še bolj zaznati ta karakter svežega hmelja, na čelu z zeliščno grenkobo, ki jo proti koncu lepo dopolni karamelast značaj z bomboni, ter za konec še daljši, zeliščno obarvan pookus.

Tudi letošnja SIPA izkazuje svoj trgatveni značaj, morda pa tokrat deluje nekoliko bolj praznega telesa. Sicer lahkotno pitna, a okus nekoliko zaostane za prijetno, precej bombonasto aromo.   
Cena: 3,00€ (0,3l; točeno) - Pivo & Burger Fest (Ljubljana)

Kje še ga najdem?
  • HumanFish Taproom (Vrhnika)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.