nedelja, 22. oktober 2017

Ime: Black Blood
Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg

Stil piva: Temni IPA
Vsebnost alkohola: 7,77%
Na voljo: pločevinka

Ocena: 4 / 5 → vrhunsko pivce
(IZGLED: 5/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Bevogovci so že večkrat dokazali, da so tudi veliki ljubitelji glasbe. Tako so v sodelovanju s festivalom MetalDays za njihovo 5. obletnico pripravili tudi čisto posebno pivo. Vanj so dodali med drugim tudi rdečo peso, za tisti res pravi metalski izgled.

Ime do popolnosti opiše izgled - globoko črno pivo s krvavo rdečim tonom, celoto pa še dopolni rdečkasto bela puhasta glava. Prijetne sadne arome s svojo sladkobo prikličejo popolnoma drugačne, manj temne občutke. V tem pa se najbolj izkažejo agrumi in tropski sadeži z nekaj borovcev za dodatek. Nežnejši začetni hmeljni grenkobi kasneje družbo delajo še sladki sadni toni, proti koncu pa spomni še na rahlo kiselkasta ribez in malino. V pookusu pa pivo še dolgo pusti svojo nežno grenkobno sled.

Okusni temni IPA zvarek, nekoliko polnejšega telesa in posledično še bolj polnega okusa. Brez dvoma pa mu dodatne točke prineše še njegov privlačen in zanimiv krvavi izgled - v pravem metalskem duhu. 
Cena: 6€ (0,33l; pločevinka) - MetalDays (Tolmin)

Kje še ga najdem?
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Pivarna (Maribor)
  • Pivohram Golar (Gornja Radgona)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.