nedelja, 08. oktober 2017

Ime: Beerkinka Temno Nefiltrirano
Pivovarna: Pivovarna Hrvatin, Hrpelje

Stil piva: Temni pils
Vsebnost alkohola: 4,7%
Na voljo: steklenica - točeno - plastenka

Ocena: 2,8 / 5 → saj je kar v redu
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/15 - OKUS: 9/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 5/10)

Po brkinskih koncih se je pred kratkim potikala ena zelo privlačna svetlolaska, sedaj pa se ji je pridružila še njena temnolasa sestra. In punci pravita, da ju poljubite kar do dna.

Temna Beerkinka se pokaže v globoko rjavi barvi, mogoče bi lahko rekli v kar popolnoma črni z manjšo bež glavo na vrhu, ki pa zelo hitro zbeži. Aromo sestavljajo lahko zaznavne kruhaste note v kombinaciji s prijetno čokolado in čisto blagim praženim dihom daleč v ozadju, kasneje pa vse pridobi nekoliko postan senen značaj. Kruhasti toni so zaznavni tudi v prvem požirku, vendar se kar skrijejo pred srednjo grenkobo in dokaj izrazitnim praženim znaćajem, ki se nadaljuje tudi v dolg pookus.

Lahkoto pitno pivo, lahkotnega telesa in značaja. Nekomplicirano in preprosto, solidnega okusa, čeprav bo za nekatere kar nekoliko preveč izrazito praženo (oziroma kavnato) noto. 
Kje še ga najdem?
  • Urban Piqniq (Koper)
  • Bar V8 Truck Caffe (Kozina)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.