sreda, 25. oktober 2017

Ime: Gummy Bear Ale
Pivovarna: Loo-blah-nah, Ljubljana

Stil piva: Sadno pivo
Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: steklenica

Ocena: 2 / 5 → no ja, pitno
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/15 - OKUS: 4/15 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 3/10)

Pivovarski Willy Wonka, kot so ga tudi že poimenovali, je pred časom zopet čaral. V pivski kotel je v svoj zlati ale namreč kruto zmetal kupček nedolžnih gumijastih medvedkov. Ker pa to še ni bilo dovolj, je po enega zaprl še v vsako steklenico.

Medvedek v steklenici na žalost ni preživel, tako da v kozarcu zagledamo le precej motno rumeno-zlato vsebino, ki jo zakrije ogromna puhasta glava bele barve. Izpod nje prihajajo nežne sadne arome mandarine in šumečih vitaminskih tablet, v ozadju pa bi lahko mogoče prepoznali tudi značilni gumijasto umetni vonj medvedkov. Okus zaznamuje kar precejšnja doza zeliščne grenkobe, ki se pomeša med limonasto-travne tone, svoje doda še oster začimben-kovinski priokus, vse pa se nadaljuje v kar dolg pookus.

Brez dvoma gre za zanimivo in dobro idejo, ki pa v praksi na veliko žalost ni ravno zascvetela. Tako torej ne pokaže vsega, kar bi si morda želeli in upali. Vse opisane lastnosti se nekako ne ujamejo skupaj, vse pa ga skupaj z izjemno karbonacijo naredi kar težko pitnega.
Kje še ga najdem?
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.