sobota, 28. oktober 2017

Ime: Veliki IPA
Pivovarna: Pivovarna Pelicon, Ajdovščina

Stil piva: Trojni IPA
Vsebnost alkohola: 10%
Na voljo: točeno - steklenica

Ocena: 3,8 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 13/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

"Go big, or go home", so si najbrž mislili, ko so letos v pivovarni Pelicon oganizirali svojo Pivomanijo. No, ker so bili tako in tako že doma, so se tudi na srečo ljubiteljev piva odločili, za prvo, veliko opcijo. Zvarili so namreč Veliki IPA, ki ni navadni IPA, niti dvojni, ampak kar trojni.

Veliki v svojem zlato-oranžno obarvanem telesu, ki je precej motno, skriva zares ogromno košaro tropskega sadja iz eksotičnih koncev - kup ananasov in agrumov, nekaj mangov in še kakšna grenivka za povrhu. Pod zelo veliko puhasto glavo rumenkaste barve se sladna osnova v aromi sramežljivo skriva, v okusu pa le pride bolj do izraza. Družbo ji na začetku dela blag sladek sadni občutek, vseeno pa nad vsem tem z lahkoto prevlada hmeljna grenkoba, ki je dokaj konkretna in se nadaljuje še v dooolg pookus.

Velikih 10% se na začetku lepo zakrije v okusu, a vseeno pivce nekoliko le pogreje v hladnem večeru. Ta toplina se potem stopnjuje in na koncu postane kar ostra, mogoče na trenutke kar preostra. Na prvi vtis Pelicon Veliki s sadnim karakterjem deluje nežno, a na koncu le pokaže, da je to ena konkretna trojna doza vsega - arome, okusa in konkretnosti. S pazljivejšim ravnanjem. 
Kje še ga najdem?
  • Pelicon Bottle Shop (Ajdovščina)
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Pop's Place (Ljubljana)
  • Sir William's Pub (Ljubljana)
  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.