torek, 24. oktober 2017

Ime: 09 Pale Ale
Pivovarna: Pivovarna Ressel, Podbočje

Stil piva: APA
Vsebnost alkohola: 4,9%
Na voljo: točeno - steklenica

Ocena: 3,6 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

Svetli ale, ki je zvarjen v modernem ameriškem duhu, nosi oznako 09. Označuje namreč deveti mesec v letu, to je mesec, ko je pivovarna Ressel iz okolice Kostanjevice tudi uradno začela s svojim poslanstvom - odžejati dobrega piva željne pivopivce.

Oranžno-zlato telo Resslovega APA piva je pokrito z večjo in lepo obstojno glavo bele barve. Izpod nje prisopiha nežna sadna aroma, zelo prijetna, kjer najbolj izstopajo breskovi toni, iz ozadja pa v ospredje prehaja izrazit sladni značaj s piškoti. Hmeljna grenkoba ni pretirana, za dodatek pa poskrbi nežen sadni priokus. Sladni karakter ga uravnoteži do popolnosti, v pookusu pa nekoliko bolj do izraza pride grenkobni občutek piva.

Srednje lahkoten zvarek s prijetno sadno aromo in nekoliko bolj izrazitim sladnim značajem, kot bi morda pričakovali, ampak deluje. Solidno pitno in všečno.
Kje še ga najdem?
  • Gostilna Žolnir (Kostanjevica)
  • Štiblc Bar (Krško)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.