sobota, 07. oktober 2017

Ime: Doktor
Pivovarna: Green Gold Brewing, Šempeter v Savinjski dolini

Stil piva: Lahki IPA
Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: točeno

Ocena: 2,5 / 5 → saj je kar v redu
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/15 - OKUS: 7/15 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 5/10)

Doktor Rojnik iz Green Gold Brewing je zopet zakuhal nekaj novega, nekaj lepo hmeljenega. Na Pivomaniji se je namreč prikazal tudi njihov najnovejši član, lahki IPA s sicer kar solidnimi (za stil) 5%, ki sliši na ime Doktor.

Doktor iz Savinjske doline se pripelje v precej motni, bledo zlati barvi, pokrit pa je z dolgo obstojno in kar veliko belo kremasto glavo. Izpod nje pihajo precej izrazite limonaste arome, ki s svojim dražečim značajem kar precej spomnijo na čistilo za pomivanje posode. V zelo lahkotnem telesu, kar nekoliko vodenem, se skriva še zmerna hmeljna grenkoba, nežna in kar zadržana, z bolj izrazitim zeliščnim karakterjem, ki v pookusu še nekoliko pridobi na moči.

Pivo z zanimivo in rahlo nenavadno hmeljno aromo (spomni na Wet Princess v lanski jeseni), ki na trenutke zelo podraži. V celoti gledano pivo deluje kar nekoliko brezizrazno.
Kje še ga najdem?
  • Pivomanija (Ajdovščina)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.