sreda, 11. oktober 2017

Ime: 17 Porter
Pivovarna: Pivovarna Ressel, Podbočje

Stil piva: Porter
Vsebnost alkohola: 4,2%
Na voljo: točeno - steklenica

Ocena: 3,1 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 8/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

Sedemnajstica v imenu Resslovega porterja označuje jubilejno leto, v katerem je začela obratovati dolenjsko-posavska pivovarna - točno 200 let po tem, ko se je po naših krajih mudil in podil stari Jossef.

Resslov porter nas objame s prijetno sladno aromo, v kateri bomo lahko zaznali in prepoznali mlečno čokolado z veliko oreščki, ter tudi lesne note in blag pražen dih. Na koncu pa nad vsem v tem temno rjavem zvarku zavlada prijetna čokolada. Pod srednje veliko bež kremasto glavo se nahaja lahkotnejše telo z nežnejšo grenkobo in rahlo poprastim finišom. V pookusu ostane blaga pražena in kavna nota, ki tam postojita kar nekaj časa.

Sedemnajstica je tako v aromi zelo lepo sladno orientirano pivo, v okusu pa kar nekoliko bolj do izraza pride hmeljni karakter kot pa sladni toni. Nežnejši porterček, namenjen širšemu krogu pivopivcev.
Kje še ga najdem?
  • Gostilna Žolnir (Kostanjevica)
  • Štiblc Bar (Krško)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoMan



Vse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu





Obisk

Zagotavlja Blogger.