petek, 13. oktober 2017

Ime: Kombajn
Pivovarna: Green Gold Brewing, Šempeter v Savinjski dolini

Stil piva: APA
Vsebnost alkohola: 4%
Na voljo: točeno

Ocena: 3 / 5 → saj je kar v redu
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 9/15 - TELO: 1/5 - KONČNI VTIS: 5/10)

Iz Rojnikove hmeljarske kmetije v Savinjski dolini je pred kratkim pripeljal Kombajn - dodobra hmeljeni svetli ale, v katerega so zmetali Citro in domači Styrian Dragon hmelj. 

Prijetna sadna aroma, na čelu z agrumi in breskvami, je zelo vabljiva in prijetna, ter nakazuje, da bi se ta Kombajn lahko zelo dobro izkazal na delu. Motno telo, ki je zlato-oranžne barve, je za nekaj časa pokrito še s srednje veliko belo glavo. Okus zaznamuje solidno izražena hmeljna grenkoba (po pričakovanjih), ki pa se prikrade na dokaj nežen način. Sladna hrbetnica je zadržana, grenkobni značaj pa se nadaljuje še v krajši pookus.

Kombajn na začetku obeta zelo veliko, vendar pa ga kar precej zmanjka na telesu, ki je dokaj vodeno. Zaradi pomanjkanja karbonacije pa mu zmanjka tudi prepotrebne svežine in deluje kar nekoliko preveč poležano. Okusen, a... želeli bi več.
Kje še ga najdem?
  • Makro Beer Fest (Maribor)
  • Mestni Vrt (Žalec)
  • Sir William's Pub (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.