ponedeljek, 16. oktober 2017

Ime: Calvados
Pivovarna: Pivovarna Vizir, Črnomelj

Stil piva: Lahki IPA
Vsebnost alkohola: 4,8%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3,7 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Pri Vizirju stavijo na novega žrebca. Calvados je lahkotnejši in nižjealkoholni zvarek, primeren predvsem za višje temperature. Pivo pa so začinili "z noro dozo dišavnih hmeljev", da očara pivca že takoj po odprtju.

Calvados s svojo tropsko sadno aromo resnično navduši na prvi vdih, kajti pod puhasto belo glavo se skrivajo ananasi, agrumi, kakšen mango in še kaj se bi našlo. Motno zlato telo, ki je lahkotnejšega značaja, naše okuse podraži z nežnejšim citrusnim karakterjem in zmerno hmeljno grenkobo. Sladna osnova je daleč v ozadju in zelo zadržana, grenkobni občutek pa se preko zelišče naravnanosti nadaljuje še v krajši pookus.

Vizirjev novi konjiček tako vsebuje karakter pravega IPA piva, vendar v lahkotnejši in nežnejši obliki. Konjiček, ki navduši z aromo, prav tako pa se lepo izkaže tudi v okusu.
 Kje še ga najdem?
  • Pivovarna Vizir (Črnomelj)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.