sobota, 30. januar 2016

Ime: Tak

Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg
Stil piva: Ameriški pale ale
Vsebnost alkohola: 5,5%

Ocena: 3,9 / 5

Tak je bil eden izmed prvih pošastnih zvarkov, ki so prišli iz zakladnice idej pivovarne Bevog. Pivo v stilu pale ale, je narejeno z idejo po okusnem, aromatičnem in uravnoteženem pivu. Očitno je pivovarjem to odlično uspelo, saj Tak še kar naprej osvaja ljubitelje piva pri nas in na tujem. 

Njegov izgled, poleg izredno zanimive etikete, zaznamuje skoraj jasna, oranžno-zlata barva, pena bele barve pa ime izredno dobro obstojnost. V aromi prevladujejo sadni vonji, kjer se med zaznavnimi agrumi skrivajo še sladki, tropski sadeži. Nekaj pridiha borovcev najdemo bolj v ozadju, kjer lahko srečamo tudi nekaj biskvitnih not. V okusu bomo najprej zaznali nekaj sadne sladkobe, ki pa se nemudoma umakne solidni in prijetni hmeljni grenkobi. 

Blag biskvitni dodatek sladu je rahlo prikrit, v pookusu pa nam trajajoč grenkobni občutek še dolgo da vedeti, da smo si privoščili eno res konkretno pivo. Srednje polno telo in lahkotna pitnost, pa sta le še bonus, ki nam ga ponudi Tak. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.