sreda, 5. december 2018

Loo-blah-nah American Pale Ale


Ime: American Pale Ale
Pivovarna: Loo-blah-nah, Ljubljana

Stil piva: APA

Vsebnost alkohola: 4,9%
Na voljo: steklenica


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ponavadi nove pivovarne na sceni svojo pot v kraft svet pričnejo z izjemno popularnim APA stilom piva (ameriški pale ale), v že dobro poznani pivovarni Loo-blah-nah pa so potrebovali kar precej časa, da so se odločili zvariti ta stil piva. Ampak sedaj je tukaj, ljubljanski American Pale Ale.

Ljubljanski američan je le rahlo motnikavega telesa, ki je zlato-jantarnega odtenka in je kar nekaj časa prekrit z belo puhasto glavo. V aromi pivca pozdravijo prijetno izrazite arome ameriškega hmeljnega značaja - nekoliko nežnejši sladki tropski sadeži kot so ananas in mango ter poleg še bolj pogumni in sveži agrumi kot sta grenivka in limona. Tudi v okusu se nadaljuje ta sprehod po eksotični tržnici, kajti med lahkotnejšo grenkobo se pomešajo citrusi in blago sladki sadni okusi, Neženjši, a kar dolg pookus pa zaključi celoto.

American Pale Ale iz Ljubljane je izjemno svežega značaja in lahkotnejšega telesa. Nežnejšega karakterja in s prijetnimi lastnostmi je izjemno piten in bo zelo očaral pivce, ki se šele srečujejo s takimi pivi, seveda pa tudi že bolj izkušene ljubitelje tega popularnega stila piva.




  • Pivoljub (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,1 / 5 → popolnoma korketen in hmeljno zaznamovan APA - izjemno piten in popolnoma tak kot meni sede na vsakodnevni ravni
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 9/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar