četrtek, 19. november 2015

Ime: Kranjsko Rdeče Pivo
Pivovarna: Kranjska pivovarna, Kranj
Stil piva: Jantarni ležak
Vsebnost alkohola: 5%

Ocena: 2,7 / 5

Slovenske domače pivovarne so znane po tem, da varijo pivo tipa ležak, kar v veliki večini primerov pomeni, da lahko izbiramo med svetlim in temnim hišnim ležakom. Le redko pa se odločajo za rdeči ali jantarni ležak. Ena od teh mikropivovarn, ki se je za to odločila, je Kranjska Pivovarna, kjer so izdelali tudi Kranjsko Rdeče Pivo.

Le-ta se sam pokaže s svojo popolnoma jasno jantarjevo barvo, na vrhu kozarca pa za kratek čas poleži še razmeroma majhna pena rahlo umazane bele barve. Aroma tega ležaka je precej lahko zaznavna in kar prijetna. Najprej k nam pride nežna karamela, ki ji sledijo še blagi kruhasti toni in rahel vonj biskvitnega sladu. Rahla sladkoba na začetku, skupaj s kar konkretno prisotnostjo karamele, zaznamuje okus tega piva. Grenkoba je skorajda nezaznavna, v kratkem pookusu pa nam v usta zopet skoči izjemno nežen karamelni občutek. 

Kranjski jantarni ležak ima super lahko telo, ki je na trenutke kar malo vodeno. Kljub temu pa nam vseeno ponudi nekaj arome in okusa. Piten in neizstopajoč. Zelo nežen, zato tudi bolj primeren za ljubitelje nežnih piv, ali pa za nežne ljubitelje piv.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.