sobota, 19. september 2015

Ime: Who Cares Editions Dirty Deetz
Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg
Stil piva: Kölsch
Vsebnost alkohola: 4,6%

Ocena: 3,7 / 5

Spet so bili na sporedu nekakšni umazani posli iz Bevoga. No, šalo nastran, v Bevogu so zvarili pivo v čisto tipičnem nemškem kölsch stilu, ki je sicre značilen za področje Kölna. To pivo, ki je del serije Who Cares Editions, se v kozarcu pokaže s svojo rahlo motno zlato barvo, nekoliko temnejši oddtenek le-te, na vrhu pa se le za kratek čas pokaže majhna bela penasta glava, ki precej hitro skoraj popolnoma izgine. Aroma sicer ni pretirano močna, toda še vedno je zelo lahko zaznavna - v njej se znajdejo arome travnatega hmelja, rahel cvetlični pridih in nekaj zelišč, za konec pa še nežne sadne note, ki dajejo rahlo kiselkast pridih. Okus je natančno tak, kot ga napove aroma. Odlikuje ga kar precejšna prisotnost priokusa trave z rahlo kiselkastimi dodatki, na koncu pa se izkaže s konkretno hmeljno grenkobo, ki jo dopolnijo še nežna zelišča. Telo tega piva je razmeroma lahko, morda z rahlim oljnatim občutkom, deluje pa zelo sveže in osvežilno. Izkaže se za zelo lahko pitno pivo, ki najbolj prija takrat, ko si zaželimo nekaj lahkega, vendar z veliko okusa.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.