torek, 22. september 2015

Ime: Pegaz Pivo
Pivovarna: Pivovarna Laško, Laško - za Jager, Podplat
Stil piva: Lahki ležak
Vsebnost alkohola: 3,5%

Ocena: 1,8 / 5

Supermarket piva so danes že čisto običajna stvar - v samem bistvu gre za piva, ki jih supermarketi prodajajo pod lastno znamko, medtem ko jih izdeluje eden od domačih makropivovarjev. Tem pivom je ponavadi skupno, da so cenovno zelo ugodni, kar pa se odraža tudi v kvaliteti. 

Pegaz pivo je blagovna znamka posavske trgovske verige Jager. Na videz je Pegaz zelo privlačen ležak s svojo popolnoma jasno zlato barvo in srednje veliko belo peno, ki pa kmalu popolnoma izgine. Takoj na začetku bomo lahko zaznali nežno kruhasto aromo (z malo pridiha koruze), ki pa se kmalu popolnoma izgubi. Tudi okus ne naredi ravno posebnega vtisa. Sladkoba na začetku je preveč izrazita, primanjkuje pa tudi vsaj sled hmeljne grenkobe, ki bi postavila ravnotežje. Tako Pegazu ostane le super lahko (prazno in vodeno) telo, samo pivo pa ne ponudi nič zanimivega. Je sicer pitno, kar niti ne preseneča. Ni neprijetno, toda služi le osnovnemu namenu zaradi katerega je bilo narejeno - odžejati se z veliko količino piva po nizki ceni.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.