nedelja, 13. september 2015

Ime: Kelt Svetlo Pivo
Pivovarna: Pivnica in biljardnica Kumek, Velenje
Stil piva: Pilsner
Vsebnost alkohola: 5,8%

Ocena: 3,1 / 5

Eden izmed čarov obiskovanja festivalov piva je tudi ta, da včasih pa morda poleg že znanih obrazov, naletiš tudi na kakšno popolnoma neznano lokalno domačo pivovarno. Na tak način smo tudi odkrili pivovarno Kumek in poskusili njihovo pivo. Kelt svetlo pivo ima rahlo motno zlato rumeno barvo, kozarec pa pokriva razmeroma majhna bela penasta glava. V aromi takoj zaznamo travniške vonje, ki se jim pridruži še precej izrazita kruhasta aroma. Prvi požirek nam ponudi rahlo sladkobo, ki se ji pridružijo še travnate in cvetlične note. Nadaljevanje ima rahlo kiselkast priokus, na trenutke lahko skorajda začutimo malo limonastega okusa, zopet pa se pojavi tudi že prej omenjena kruhasta prisotnost. Zelo nežna grenkoba, ki jo komajda zaznamo, da temu pivu piko na i. Gre za zelo lahko in pitno pivo, ki pa ima tisti nujno potrebni sveži občutek pilsnerja.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.