nedelja, 27. september 2015

S premiernim Grajskim Festivalom Piva se je tudi Sevnica vpisala na zemljevid krajev, kjer smo letos lahko uživali v takšnih ali drugačnih hmeljevih napitkih in festivalskem vzdušju. Taki festivali, ki se odvijajo v manjših krajih povsod po Sloveniji, so samo še dodatna potrditev, da se je pri nas res zgodila revolucija na področju butičnega piva in vseh spremljevalnih dejavnostih.

Tokratno prizorišče festivalskega dogajanja je bil Sevniški grad, ki ponosno stoji na hribu nad starim mestnim jedrom tega manjšega kraja v Posavju. Organizator festivala je bila Grajska kavarna, ki ji je s svojimi belgijskimi pivi na pomoč priskočil tudi uvoznik Beeryard. Svoje stojnice pa sta v grajski dvorani imela še uvoznika za srbski Kabinet in slovenski predstavnik za češka piva Klašter
Domače, slovenske barve, pa so na tem sicer majhnem festivalu zastopali trije proizvajalci. Maister Brewery, ki je tokrat svoje točilne naprave sicer zaupal ekipi iz Kabineta, je ponujal svojega Generala in Vego, medtem ko je Kurbier ponujal svoje rdeče pivo. Na grajskem festivalu pa je skorajda moral biti prisoten tudi Volk Turjaški, ki nam je postregel s tremi vrstami svojega piva - svetlim, temnim in jantarjevim. 
Kaj dodati na koncu?  Res da je bilo število ponudnikov na Grajskem Festivalu Piva rahlo nižje od nekaterih ostalih festivalov, toda za prvič, je bilo to tudi pričakovati. Toda simpatična lokacija, srednjeveška glasbena spremljava in predvsem dobro pivo so vseeno privabili kar solidno množico dobrega piva žejnih obiskovalcev, ki domov nikakor niso odšli žejni. Upamo (in obenem tudi verjamemo), da se bo festival naslednje leto zopet ponovil, takrat še z večjim številom ponudnikov dobrega piva, ki jih je v naših krajih iz dneva v dan več.

1 komentar:

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.