petek, 25. september 2015

PivoFest v Mercatorju


Velike verige supermarketov in craft pivo do sedaj pri nas niso ravno hodili z roko v roki. Seveda se je zgodilo, da se je tudi v teh trgovinah našlo kakšno butično pivo, toda to so bile prej izjeme kot pa pravilo. Zato smo bili še toliko bolj presenečeni in navdušeni (čeprav ob tem tudi nekoliko skeptični), ko smo v Mercatorjevem katalogu zasledili reklamo za PivoFest.

V osnovi gre za tri tedne, ki bodo v večjih Mercatorjevih centrih namenjeni craft pivu. Prvi teden, ki je trenutno že ve teku, je namenjen angleškim in irskim izdelkom. Prihajajoči teden se bo osredotočil na belgijska in nemška piva, medtem ko bo zadnji teden v ospredje postavil slovenska specialna piva. Poleg velike ponudbe piv, pa bodo imeli obiskovalci priložnost slišati tudi nekaj nasvetov o butičnem pivu, kar bo najbolj prav prišlo tistim, ki se šele dobro spoznavajo s svetom butičnih piv ali pa ga bodo prvič srečali šele na Mercatorjeven PivoFestu.
Že ob prvem obisku Mercatorjevega centra, takoj na začetku prvega tedna PivoFesta, smo tako naleteli na kar precej zajetno ponudbo butičnih piv, med katerimi smo našli tudi nekaj za nas novih in še ne preizkušenih zvarkov. Zahvala za ta nova piva gre poleg Mercatorja tudi specializirani trgovini Pivoljub in uvozniku Gama trgovina, ki sta priskrbela ta piva.

Že res, da gre (skoraj sigurno) samo za začasno ponudbo takega števila piv, ter da med njimi ne bomo našli ničesar, kar ne ponujajo naše specializiran trgovine s pivom. Toda vseeno z velikim navdušenjem pozdravljamo to potezo Mercatorja, predvsem iz dveh razlogov. Prvi razlog je, da lahko tudi tisti ljubitelji piva, ki ne živimo v krajih s specializiranimi trgovinami, sedaj na hitro pridemo do craft piva (brez pošiljanja po pošti) - čeprav samo za kratek čas. Drugi razlog pa je ta, da bo tudi širša publika imela možnost spoznati in poskusiti, kaj v bistvu sploh je dobro pivo. Brez dvoma super ideja našega najboljšega soseda. Še več takih.

Ni komentarjev:

Objavite komentar