petek, 18. september 2015

Ime: Loko Loko Svetlo Pivo
Pivovarna: Loko Loko - domačija Pr' Krajnk, Lokovica
Stil piva: Svetli ležak
Vsebnost alkohola: 4,6%

Ocena: 3,2 / 5

Med hribi in griči Lokovice nad Šoštanjem, se sredi narave na domačiji Pr' Krajnk vari domače lokoviško pivo z imenom Loko Loko. Njihovo svetlo pivo se predstavi z rahlo motno slamnato rumeno barvo, ter razmeroma majhno in hitro izginjajočo belo peno. Aroma tega domačega pilsnerja je zelo nežna. Če se potrudimo lahko zaznamo zelo rahle travnate arome, ter nekaj zelo nežnih not kvasa. Medtem, ko je aroma precej nežna, pa okus zaznamuje zmerna in zelo lahko občutna hmeljna grenkoba. V okusu lahko zaznamo še malo kruhastega priokusa in rahlo kiselkast priokus. V primeru Loko Loko svetlega piva gre zopet za eno zelo lahko, vendar pitno domače pivo, ki ima tiste značilnosti, ki jih pričakujemo od dobrega pilsnerja. 

2 komentarja:

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.