torek, 29. september 2015

Ime: Dr. Orel Infuzija
Pivovarna: Pivovarna Vizir, Črnomelj
Stil piva: Pivo iz posebnih žit
Vsebnost alkohola: 3,5%

Ocena: 2,3 / 5

Infuzija je, poleg Recepta, še drugo 100% ajdovo in brezglutensko pivo, ki so ga izdelali po ideji Dr. Orla. V kozarcu lahko zagledamo popolnoma motno pivo bledo rumene barve. Penasta glava, ki pokriva kozarec, je bela, srednje velika in ne ravno obstojna. Aroma te infuzije je v bistvu presenetljivo močna in dokaj prijetna - še najlažje jo je primerjati z vonjem jogurta z žitaricami. Samo pivo je precej lahko in praznega okusa. Okusimo lahko sicer rahlo sladkobo, vendar je pivo na grobo povedano zelo vodeno - predstavljamo si, da ima tak okus voda v kateri smo kuhali žgance. Na koncu se sicer pojavi dokaj občutna grenkoba, ki s pomočjo okusa grenkih zelišč traja tudi v pookusu. Gre za še eno posebno pivo, po katerem bodo segli tisti, ki ne prenašajo glutena, medtem ko bomo sami še naprej ostali ljubitelji glutena in "normalnega" piva. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.