četrtek, 10. september 2015

Ime: Laško Special No. 03 Buckwheat
Pivovarna: Pivovarna Laško, Laško
Stil piva: Pivo iz posebnih žit
Vsebnost alkohola: 5,8%

Ocena: 3 / 5

Zadnji specialec iz Pivovarne Laško je svetli ležak z dodatkom domače tatarske ajde. Ne gre za ajdovo pivo, še vedno je med sestavinami ječmen, ajda pa je služila le kot dodatek aromi in okusu. V kozarcu tako zagledamo popolnoma jasno zlato rumeno pivo, na vrhu katerega se skriva precej majhna in neobstojna bela glava. Na izgled se tako ne razlikuje od tradicionalnega ležaka iz Laškega. V aromi najprej zaznamo travniške arome, travo in cvetove, kmalu se pridruži aroma medu in pa tudi zel orahel vonj po žitih. Ne morem ravno reči da gre za ajdo, toda brez dvoma je prisotno nekaj ruralnega pridiha. Okus se začne s kar precejšnjo sladkobo, tudi tukaj se skriva rahla ajda. Zasledimo nekaj kiselkastega priokusa in rahlo grenkobo na koncu. Gre za precej pitno pivo dokaj lahkega telesa. Ne moremo reči, da ajda prevladuje bodisi v aromi ali okusu, toda brez kančka dvoma lahko dodamo, da to pivo skriva v sebi nekaj novega, drugačnega, kot smo navajeni. Zanimiv poizkus iz Pivovarne Laško.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.