nedelja, 20. september 2015

Ime: Štajerc Temno
Pivovarna: Restavracija in pivnica Štajerc, Maribor
Stil piva: Temni ležak
Vsebnost alkohola: 4,5%

Ocena: 2,9 / 5

Če se nahajate v Mariboru, se spodobi, da pijete štajersko pivo. In ni ga bolj štajerskega, kot je domače pivo iz pivnice Štajerc, ki se nahaja v centru Maribora. Njihov temni ležak ima temno rjavo barvo z rahlim rdečkastim podtonom, pokriva pa ga razmeroma majhna in izginjajoča pena bež barve. Aroma, ki jo zazna naš no, je sicer precej nežna, toda dovolj izrazita, da prepoznamo nežen vonj karamele in nekaj pridiha čokolade. Štajerc temno pivo se začne z rahlo sladkobo v okusu, vendar je ta nežna in kratkotrajna. Začutimo prisotnost travnatih not hmelja, rahklo kiselkast priokus ter zelo nežno hmeljno grenkobo. Vse to skupaj naredi ta temni ležak precej lahek in piten, z zadržanim okusom in aromo, kar bo najbolj po volji malo bolj nezahtevnim ljubiteljem piva, a obenem tudi odlična spremljava konkretnemu kosilu.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.