torek, 29. september 2015

Ime: Ropočko Pivo
Pivovarna: Pivovarna Stara Hruška, Ropoča
Stil piva: Pilsner
Vsebnost alkohola: 4,3%

Ocena: 2,7 / 5

Prekmurska regija je poznana prej po vsem drugem kot po pivu. Toda navkljub temu, morda pa prav zaradi tega, se je mladi pivovar odločil, da tam začne variti svoje domače pivo, ter ga ponuditi tudi lokalni publiki. Tako je v pivovarni Stara Hruška nastal pilsner po imenu Ropočko pivo, ki ga zaznamuje popolnoma jasna in svetla slamnato rumena barva, na vrhu pa sedi srednje velika bela penasta glava. V aromi lahko prepoznamo rahle cvetlične in travne arome hmelja, spremlja pa jih kar konkretno močna kiselkasta aroma, ki spominja na vonj vinske kleti in dominira v aromi. Okus se začne z rahlo sladkobo, katero kasneje prevzamejo travni hmeljni toni. V zaključku občutimo še rahlo hmeljno grenkobo in vse skupaj naredi to Ropočko pivo zelo lahko, sveže in pitno. Lokalni ljubitelji svetlih ležakov (in obiskovalci tistih krajev) ga bodo veseli, to pa je bil, po pivovarjevih besedah, tudi razlog za varjenje tega stila piva. Predstaviti ljudem še kaj drugega in rahlo drugačnega od industrijskih ležakov.  

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.