sreda, 23. september 2015

Ime: Šlibar Temno Pivo
Pivovarna: Ekološka kmetija Šlibar, Tržič
Stil piva: Temni ležak
Vsebnost alkohola: 5,8%

Ocena: 3,5 / 5

Ekološka kmetija Šlibar iz okolice Tržiča se lahko pohvali, da med ostalimi izdelki z lastne kmetije, ponuja tudi doma varjeno pivo, za katerega pravijo da je prvo bio pivo pri nas. Med nekaterimi različnimi stili piva, lahko tako poskusite tudi temno pivo. V kozarcu boste zagledali temno kostanjevo (skoraj rjavo) pivo, na vrhu katerega se za kratek čas postavi penasta glava bež barve, ki pa zelo hitro izgine. V aromi bo naš nos najprej prepoznal nežne arome praženega sladu, ki pa jih bodo kmalu povozile zelo prijetne note čokolade. V okusu se bo zgodilo podobno. Najprej se bomo spoznali z nežnim praženim sladom, ki mu sledi prijeten in dokaj sladek čokoladni okus, z rahlim dodatkom karamele. Na koncu občutimo še rahlo hmeljno grenkobo, ki jo dopolnijo še rahlo grenka zelišča. Šlibarjevo temno pivo ima tako dokaj lahko telo, v katerem pa prevladujejo precej izrazite čokoladne značilnosti. Verjamemo, da bi to pivo zelo lepo spremljajo kakšne zanimive čokoladne sladice. Pa tudi samo je zelo lahko pitno. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.