petek, 18. september 2015

Ime: Kelt Temno Pivo
Pivovarna: Pivnica in biljardnica Kumek, Velenje
Stil piva: Temni ležak
Vsebnost alkohola: 5,8%

Ocena: 3,3 / 5

Kelt temno pivo sicer nima nikakršnega keltskega porekla, ampak je še eden izmed temnih ležakov, ki jih varijo v naših domačih pivovarnah, ponavadi priključenih picerijam ali pivnicam. In tudi v tem primeru gre za takšno pivovarno. V kozarcu lahko zagledamo temno rjavo, skoraj popolnoma črno pivo, ki ga pokriva razmeroma majhna in ne preveč obstojna pena bele barve. V aromi bomo prepoznali zelo nežne pražene note, malo kruhastih not, ter nekaj dokaj občutnih in zelo prijetnih arom čokolade. Čokolada prevladuje tudi v okusu, kjer se ji v sladkem začetku pridruži še blaga karamela. Zaključi se z rahlo kiselkastim priokusom, sicer značilnim za temne ležake. V pookusu pa nas rahlo preseneti še zelo nežen, toda zaznaven sadni priokus. Tega Kelta tako najbolj odlikuje srednje polno telo, ki nas dokaj nasiti, ter prisotnost čokoladne arome in okusa. Prijetno. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.