četrtek, 24. september 2015

Ime: Mali Grad Hefeweizen
Pivovarna: Pivovarna Mali Grad, Kamnik
Stil piva: Pšenično pivo
Vsebnost alkohola: 5,4%

Ocena: 3,4 / 5

Pivovarna Mali Grad iz Kamnika nas je do sedaj razvajala že s kar nekaj različnimi stili piva. Njihov najnovejši projekt pa je pšenično pivo, narejeno v stilu nemških hefeweizen piv, ki so pri nas v bistvu precej redki - to je domača hefeweizen piva.Že na prvi pogled nas očara s svojo motno oranžno zlato barvo, ter veliko belo penasto glavo, ki postopoma popolnoma izgine. Aroma, ki zapolni naš nos je precej močna, prepoznamo pa znane vonje banane in klinčkov, spremljajo pa ju še ostale začimbe, rahel vonj kvasa in nežne sadne note. V okusu na začetku prevladuje sladkoba, ki je sicer nežna, občuti pa se tudi rahla prisotnost sadnega priokusa, ter zelo, zelo nežen kiselkast priokus. Na koncu občutimo še rahlo grenkobo, ki doda piko na i temu precej lahkemu in pitnemu pivu. Tako Mali Grad Hefeweizen deluje kot pivo z zelo preprostim okusom in precej kompleksno aromo.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.