sreda, 11. november 2015

Ime: Cheating Tax Collector
Pivovarna: Pivovarna 1713, Kobarid
Stil piva: Ameriški pale ale
Vsebnost alkohola: 5,1%

Ocena: 4,4 / 5

Goljufivi dacar iz pivovarne 1713 je poimenovan po zgodovinskem izterjevalcu dolgov na tolminskem. Jakob Bandel je bil znan po tem, da je vzel več kot je zahtevala država in tako posledično čez dobrih 300 let tudi postal navdih za ta pale ale. 

V kozarcu srečamo jasno jantarjevo barvo, na vrhu pa sedi še srednje velika in dokaj obstojna pena bele barve. V trenutku naš nos zapolni izjemna aroma - prijetni, sladki toni tropskega sadja, ki jim družbo dela še sočna breskev. Čista desetka. Kasneje, ko se sta aroma rahlo umiri, pridejo v ospredje še nežni agrumi in vonj borovcev. Tudi v okusu se najprej srečamo z nežno sadno sladkobo, ki pa svoje mesto nemudoma odstopi zmerni hmeljni grenkobi z rahlo zeliščnim priokusom, ki se nadaljuje še v kratek pookus

Telo tega pale ale piva je srednje lahko, konec pa razmeroma suh. Okus in zmerna grenkoba, ki nam ju ponudi dacar, sta vseeno dokaj izrazita in ne preveč nežna, kot je to v navadi pri nekaterih pivih tega stila. Tako lahko rečemo, da gre za en konkreten ameriški pale ale. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.