sobota, 28. november 2015

Ime: Amber
Pivovarna: Pivovarna Union, Ljubljana
Stil piva: Jantarni ležak
Vsebnost alkohola: 5,4%

Ocena: 3 / 5

Eno izmed posebnih piv, ki jih je ob svoji 150. obletnici delovanja zvarila ljubljanska pivovarna Union, je tudi Union Amber, pivo stila jantarni ležak.

Pred očmi se nam tako prikaže skoraj popolnoma jasno pivo temno jantarjeve barve, na vrhu katerega sedi še majhna in ne preveč obstojna pena umazano bele barve. V aromi prevladujejo note karamelnega sladu, ki so dokaj lepo zaznavne, kasneje pa se jim pridružijo še blagi biskvitni toni. Okus se začne z rahlo sladkobo in karamelo, zaključi pa se s precej nevtralnim občutkom, skoraj brez omembe vredne grenkobe in z le ščepcem kiselkastega priokusa. 

Vse skupaj naredi Union Amber precej nežno in blago pivo. V njem se jasno da uživati, toda obenem deluje mogoče malo preveč zadržano. Predvsem za ljubitelje nežnejših piv.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.