sobota, 07. november 2015

Ime: Hagger
Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg
Stil piva: Ječmenovo vino
Vsebnost alkohola: 12,3%

Ocena: 4,3 / 5

Hagger iz pivovarne Bevog je pivo pri katerem dobi besedna zveza butično pivo res pravi pomen. Gre za pivo stila ječmenovo vino, ki se lahko pohvali s kar 12,3% alkohola. V osnovi gre pri tem pivu za mešanico različno starih zvarkov, ki so se starali v sodih prej uporabljenih za različne žgane pijače. 

Iz super lepo in zanimivo oblikovane steklenice, ki da že na prvi pogled vedeti, da gre za posebno pivo, natočimo popolnoma črno pivo. Pokrije ga zelo majhna pena bež barve, ki pa tam ostane le za kratek trenutek. Takoj, ko kozarec približamo nosu, lahko zaznamo zelo prijetno in kompleksno aromo. Najprej se srečamo z vonji karamele in temne čokolade, katerim nato primat prevzame precej zaznavna vanilija. V ozadju pa na svojo priložnost čaka še nekaj lesne arome ter dokaj lahko zaznavna aroma viskija. Okus zaznamuje dokaj sladek občutek, kjer glavno vlogo odigra vanilija, skupaj s podporo prijetne čokolade. Alkohol je dokaj občuten, vendar pa je dobrih 12% vseeno zelo dobro prikritih. Na koncu nam Hagger ponudi še dokaj občuten priokus viskija in nekaj rahlo praženih not v pookusu.

Hagger, ki mu da poseben čar še zelo kremasto in svilnato telo brez mehurčkov, se tako izkaže kot eno res posebno pivo. Nikakor ni to pivo namenjeno in primerno za vsakodnevno uživanje, ampak se ga prihrani za posebne priložnosti v hladnejših dneh ob kaminu, da nas pogreje še znotraj. Kot je bilo že omenjeno, res pravo butično pivo.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.