četrtek, 05. november 2015

Ime: Hercule
Pivovarna: Tektonik Craft Brewery, Ljubljana
Stil piva: Witbier
Vsebnost alkohola: 4,8%

Ocena: 3,7 / 5

Ljubljanska mikropivovarna Tektonik si je za svoj tretji projekt izbrala klasični belgijski stil piva witbier. Le-temu je dodala nekaj svojega pridiha in tako ustvarila zvarek po imenu Hercule.

Videz tega pšeničnega piva zaznamuje motna in žareča oranžno-zlata barva, kozarec pa pokrije še precej velika in ne preveč obstojna bela pena, ki kmalu popolnoma izgine. Takoj po odprtju steklenice se spoznamo s prijetno in lahko zaznavno sadno aromo, kjer izstopajo agrumi in občutek limete. Kasneje se tej aromi pridružijo še začimbe, ki so sicer nežne, ampak še vedno dovolj občutne. Na koncu morda aroma celo spominja na vonj po moštu. V okusu od samega začetka prevladujejo začimbe, sicer ne pretirano močne, vendar še vedno prednjačijo pred občutkom pšeničnega sladu.

To pitno in osvežujoče pivo zaznamuje prisotnost začimb, poseben čar pa mu da še blag in prijeten poprast občutek čisto na koncu. Če pa pogledamo na etiketo ugotovimo, da to ni nobeno presenečenje, saj je med sestavinami tega piva tudi črn poper. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.