ponedeljek, 16. november 2015

Ime: Svetlo
Pivovarna: Pivovarna Diavolo, Celje
Stil piva: Češki pilsner
Vsebnost alkohola: 4,5%

Ocena: 3,5 / 5

Pica in pivo sta kot najboljša prijatelja. Tega se zavedajo v mnogih naših picerijah, saj pri njih poleg pic najdemo tudi domače pivo - največkrat svetlo in temno. Ena takih picerij je tudi Diavolo iz Celja, kjer vam ob pici postrežejo tudi z njihovim svetlim ležakom. 

Predstavi se nam z rahlo motno zlato rumeno barvo, na vrhu kozarca pa sedi še srednje velika bela penasta glava, ki počasi izginja, dokler ne ostane samo majhen beli pokrovček. Aroma je precej rahla, v njej pa se skrivajo nežni toni sladu, kruha in travne kvalitete hmelja, ki ostane daleč v ozadju. Tudi okus je dokaj nežen, toda še vedno dovolj zaznaven in svež. V ospredju je rahla sladkoba in kruhasti priokus, na koncu pa spoznamo še delikatno hmeljno grenkobo. 

Vse to naredi Diavolo Svetlo zelo lahko in pitno pivo, ki pa vseeno ponudi ravno pravšnjo polnost okusa in osvežilni občutek. Zelo soliden domači svetli ležak.  

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.