nedelja, 29. november 2015

Ime: Svetlo
Pivovarna: Pivovarna Haler, Podčetrtek
Stil piva: Pilsner
Vsebnost alkohola: 4,8%

Ocena: 2,6 / 5

Haler Svetlo pivo je, tako kot ostali njihovi ležaki, naravno kvašeno pivo, varjeno po tradicionlanem nemškem - starograjskem receptu. 

Svetli ležak nas tako poskuša očarati s popolnoma jasno zlato barvo in zelo solidno belo glavo, ki je obenem tudi zelo obstojna in za sabo pusti lepo sled. Rahlo kruhasta aroma ni pretirana, ampak je obenem to tudi vse kar nam vonj tega piva ponudi - zelo medla aroma v bistvu. Okus je rahlo bolj izrazit, saj takoj na začetku občutimo rahlo sladkobo skupaj s precej kruhastim priokusom, kar je značilno za domača kvašena piva. Na koncu lahko zaznamo le zelo delikaten preblisk grenkobe, ki pa je le s težavo zaznaven.

Pivo samo po sebi nikakor ni slabo, je precej lahko in dokaj pitno ter bo všeč ljubiteljem (blagih) ležakov. Slaba stran pa je precej neizrazita aroma, ter pomanjkanje grenkobe v telesu.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.